×

Gayrimenkul Hukuku

Yayınlanma Tarihi: 21-06-2023      Yazar: Ali Alper TÜFEKÇİ

Gayrimenkul, tarla, arsa, mesken, konut vb. birçok nitelikte karşımıza çıkabilecek ve taşınmaz vasfına haiz tüm malvarlıklarını ifade etmektedir.  Gayrimenkul hukuku, Türk Medeni Kanunu başta olmak üzere İmar Kanunu, Toprak Kanunu gibi birçok özel mevzuat ışığında, kişiler arasında veya kişilerle kurumlar arasında doğan problemlerin çözümünün irdelenmesini ve çözüme kavuşmasını amaçlayan hukuk dalıdır.

 

Gayrimenkul hukuku, adından da anlaşılacağı üzere gayrimenkule bağlı olarak gelişen olay ve durumlar neticesinde doğan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmaktadır. Söz konusu uyuşmazlıklar doğrudan alım-satım, devir, tapu tescil ve iptali işlemleri vb. şeklinde doğabileceği gibi gayrimenkullerin getirilerinden doğan ve doğabilecek uyuşmazlıkların da çözümünde fayda veren bir hukuk dalıdır.

 

Aşağıda özellikle gayrimenkullerin en önemli getirilerinden biri olan kira ilişkisi, kira sözleşmeleri, kira bedelinin belirlenmesi ve kiracının tahliyesine ilişkin doğabilecek uyuşmazlıklar incelenmiştir. Unutulmamalıdır ki Gayrimenkul Hukukunda ince nüanslar bulunmakta olup, küçük bir prosedür işleminin yerine getirilememesi büyük hak kayıplarına yol açabilmektedir. Bu kapsamda AAT Hukuk Bürosu olarak alanında uzman kadromuz ve avukatlarımız ile Gayrimenkul Hukukundan kaynaklanan her türlü sorununuza ilişkin yasal süreç başlatmak, takip etmek ve hızlıca sonuçlandırmak için uzman kadromuzla müvekkillerimize hizmet vermekteyiz.

 

AAT HUKUK BÜROSU OLARAK GAYRİMENKUL HUKUKU ALANINDA VERDİĞİMİZ BAZI HİZMETLER

Alanında uzman avukatlarımız ile Gayrimenkul Hukukundan doğan sorunların çözümü için gerekli tüm yasal ve adli süreçte izlenmesi yolun belirlenmesi ve bu sürecin takibi için profesyonel danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermekteyiz. AAT Hukuk Bürosu olarak, Tüketici Hukuku alanında verdiğimiz bazı hizmetler şunlardır;

 

AAT Hukuk Bürosu olarak Gayrimenkul Hukukundan kaynaklanan sorunların çözümü teknik bilgi ve uzmanlık gerektirdiğinden alanında uzman avukatlarımız ve ekibimiz ile müvekkillerimize en sağlıklı ve güvenilir hukuki hizmeti sunmaktayız.

Son Yazılar